Жана - Значение на името и имен ден

Български именник, тълкуване, произход и значение на имената.


Жана

Какво е значението на името Жана?

Името Жана означава "Бог е милостив" или "Божия благодат". Името Жана е видоизменена форма на Иванка и Йоана.

Кога празнува имен ден Жана?

Жана има и празнува имен ден на 7 януари, Ивановден.