Жанета - Значение на името и имен ден

Български именник, тълкуване, произход и значение на имената.


Жанета

Какво е значението на името Жанета?

Името Жанета означава "Бог е милостив" или "Божия благодат". Името Жанета е видоизменена форма на Иванка и Йоана и женска форма на Жан.

Кога празнува имен ден Жанета?

Жанета има и празнува имен ден на 7 януари, Ивановден.