Боян - Значение на името и имен ден

Български именник, тълкуване, произход и значение на имената.


Боян

Какво е значението на името Боян?

Името Боян означава "богат"  и "битка".

Кога празнува имен ден Боян?

Боян има и празнува имен ден на 6 януари, Йордановден.

Боян има и празнува имен ден на 28 март.