Жан - Значение на името и имен ден

Български именник, тълкуване, произход и значение на имената.


Жан

Какво е значението на името Жан?

Името Жан означава "Бог е милостив" или "Божия благодат". Името Жан е видоизменена форма на Иван и Йоан.

Кога празнува имен ден Жан?

Жан има и празнува имен ден на 7 януари, Ивановден.