Почивни Дни 2020

Официални празници, имени дни, православен календар и идеи за отпуски

Три идеи за отпразнуване на 14 февруари - Свети Валентин

Три идеи за отпразнуване на Свети Валентин

Въпреки, че у нас се празнува сравнително отскоро, 14 февруари - Свети Валентин бързо се превърна в един от най-специалните празници, които всички влюбени чакат с нетърпение. Разбира се, идеите да го прекараме са толкова различни, колкото и разнообразни са предпочитанията и вкусовете на любовните двойки. Затова ще предложим на вашето внимание само няколко от по-интересните опции, а вие винаги можете да ги дооформите и допълните, развихряйки въображението си.

Романтична почивка за двама или незабравима екскурзия за Свети Валентин - 14 февруари

Ако празникът се пада през уикенда или можете да си уредите няколко свободни дни, то тогава можете да го използвате за да подарите незабравима романтична почивка или по-кратка екскурзия на себе си и вашата половинка. Разбира се, малко хора могат да си позволят да летят до Париж, популярен като градът на влюбените, но е напълно възможно да отидете на друго, не по-малко романтично и вълнуващо място, където да си прекарате страхотно – било то в България или чужбина.

Екстремни преживявания на 14 февруари - Свети Валентин  

За търсачите на силни усещания няма нищо по-хубаво от един незабравим Свети Валентин, наситен с екстремни забавления. Например, скачане от парашут, летене с балон, скачане с бънджи и всичко останало, за което можете да се сетите. Според психолозите, подобен „добър“ стрес е в състояние да направи много за организма – да ни отърве от натрупаните негативни емоции, да ни зареди с позитивна енергия, дори да ни помогне да осмислим по-добре живота си и да се преборим за постигането на мечтите си. Доказано е, че екстремните забавления са еднакво привлекателни както за мъжете, така и за жените, въпреки, че мотивите за практикуването им при двата пола са напълно различни – мъжете се поддават на инстинктите си, а дамите просто гледат на тези неща като на интересен и нестандартен начин за забавление.

Да отпразнуваме 14 февруари по класически начин

Ако се колебаете между различни екстравагантни варианти за празнуване на 14 февруари и не сте сигурни кой от тях да изберете, не забравяйте, че винаги можете да разчитате на вечната, универсална класика. С нея няма как да сбъркате, защото е проверена с времето и работи безпогрешно. Просто запазете маса в изискан ресторант и вашата половинка ще бъде във възторг. Много ресторанти вече са изградили традиция да подготвят специална програма за Свети Валентин, така че романтична атмосфера е гарантирана. Бюджетната версия на подобна класическа опция е организирането на не по-малко романтична вечеря в уюта на дома. В този случай ще можете да блеснете с оригиналните си идеи за украса и избор на ястия, а това никога не остава недооценено. Представителите на мъжкия пол да не забравят, че избора от дамски рокли е голям и е важно да изберат и подарят поне една на половинката си за Свети Валентин. Същото се отнася и за дамите - могат да подарят мъжки костюм от Montre.bg.

Значение на бълагрските имена и имени дни. Разгледай нашия именник